As you may have heard, due to the COVID pandemic, we’ve canceled the in-person aspect of eCourts 2020 in Las Vegas, NV.

We’ll still bring you quality education opportunities from innovative leaders in the field. This year we’re doing all of that online and not in Las Vegas.

Dates and Times

We’ll be publishing our full schedule of sessions soon.

Registration is free, but space is limited. Sign up today.

Viewing on mobile?

Scroll from left to right on the tables to view scheduled sessions.

Presentation Schedule

DAY 1: Monday, December 7

Time Description Duration Topic/Presenter
1:00 p.m. – 1:45 p.m.
Keynote/Opening
45 minutes
1:45 p.m. – 2:30 p.m.
Sponsor Session
45 minutes
Tyler Technologies
2:30 p.m. – 2:45 p.m.
Break
15 minutes
2:45 p.m. – 3:30 p.m.
Education Session
45 minutes
3:30 p.m. – 4:15 p.m.
Sponsor Session
45 minutes

DAY 2: Tuesday, December 8

Time Description Duration Topic/Presenter
1:00 p.m. – 1:45 p.m.
Education Session
45 minutes
1:45 p.m. – 2:30 p.m.
Sponsor Session
45 minutes
Thomson Reuters
2:30 p.m. – 2:45 p.m.
Break
15 minutes
2:45 p.m. – 3:30 p.m.
Education Session
45 minutes

DAY 3: Wednesday, December 9

Time Description Duration Topic/Presenter
1:00 p.m. – 1:45 p.m.
Education Session
45 minutes
1:45 p.m. – 2:00 p.m.
Break
15 minutes
2:00 p.m. – 2:45 p.m.
Sponsor Session
45 minutes
Computing Systems Innovation (CSI)
2:45 p.m. – 3:30 p.m.
End Note
45 minutes

Presentation Descriptions

Keynote: Inspired Strategies for a Remote World

Presented by Thomas Topping

Monday, December 7  |  1:00 p.m. – 1:45 p.m.  |  45 minutes

Outcome driven approaches for leaders, managers and staff that provide resilient models for success in a chaotic and isolating work environment; while creating a satisfying work experience for everyone.

Education Session: Video Killed the Radio Star

Monday, December 7  |  2:45 p.m. – 3:30 p.m.  |  45 minutes

Remote work by video is great, but not quite the same as in person. This session will discuss the impact that days of endless video meetings can have on staff, and will discuss approaches to using video technology in ways that maximize our efficiency but reduce the strain on our eyes, and our brains.

Education Session: Changes…Turn and Face the Strange

Tuesday, December 8  |  1:00 p.m. – 1:45 p.m.  |  45 minutes

Who says innovation has to cost a bundle and take an age to roll out? In this session we spotlight low-cost, high-tech ideas that went from 0 to 60 in a hurry. Listen in, and adapt one to your court. Recycling encouraged!

Education Session: The Weight

Tuesday, December 8  |  2:45 p.m. – 3:30 p.m.  |  45 minutes

Cases are piling up, and though the pandemic is affecting different case types differently, the common denominator is that people need justice to be done timely. We will discuss technology that moves some services online, and the use of simple tech to help clear the backlog.

Education Session: Suspicious Minds

Wednesday, December 9  |  1:00 p.m. – 1:45 p.m.  |  45 minutes

Hackers didn’t take the pandemic off. Our session will focus on the most current information related to cybersecurity, ransomware and disinformation. Come for secrets, stay for the intrigue—but leave with some tools to keep your shop safer.

End Note: With or Without You

Wednesday, December 9  |  2:45 p.m. – 3:30 p.m.  |  45 minutes

Name a tech conference you attended that didn’t include a session about the court of the future. You can’t—until now. Because the court of 2020—with virtual hearings, ODR and AI—is no longer the future. It’s happening, so hop on.